Hae maastavienti­valtakirja

Hae maastavientivaltakirja – kirjaudu palveluun

Kun olet lähdössä OP:n osamaksulla rahoitetulla ajoneuvolla matkalle Eurooppaan, tarvitset maastavientiin OP Yrityspankin kirjallisen luvan. Mikäli omistaja on muu kuin OP Yrityspankki, saat maastavientivaltakirjan heiltä pyytämällä.

Jos matkasi suuntautuu Pohjoismaihin, et tarvitse maastavientivaltakirjaa.

Jos matkasi suuntautuu Valko-Venäjälle tai Moldovaan tarvitsemme vakuutusvahvistuksen kaskon voimassaolosta sekä varkausvakuutuksesta kohdemaassa. Lähetä todistukset sähköpostitse maastavientitodistus@op.fi. Lisätietoja saat soittamalla OP-Yrityspankin asiakaspalveluun 010 252 5843.

Maastavientivaltakirjaa ei myönnetä muihin Euroopan ulkopuolisiin maihin.

Tilaa maastavientiasiakirja vähintään kaksi viikkoa ennen matkasi alkua. Valtakirja postitetaan sinulle kotiosoitteeseesi.

Valtakirjan tilaaminen maksaa 42 euroa, ja se on voimassa 12 kuukautta.

Maastavientivaltakirjan voit tilata myös nopeutettuna toimituksena. Voit saada valtakirjan toimitettuna arkisin jo tilauspäivänä. Kiireellisesti toimitetun valtakirjan hinta on 58 euroa. Se toimitetaan sinulle suojattuna sähköpostina ja postitse kotiosoitteeseesi. Jos lähdet matkalle viikonloppuna tai maanantaina, hae kiireellistä valtakirjaa viimeistään edellisenä perjantaina klo 12 mennessä.

Edellytyksenä luvan myöntämiselle on:

  • Rahoitussopimuksen mukaiset maksut ovat ajan tasalla ja ajoneuvolla on voimassa oleva liikenne- ja kaskovakuutus.
  • Vakuutusmaksut ovat ajan tasalla ja vakuutusturva kattaa luvan kohteena olevan ja vastapuolen ajoneuvon vahingot matkan kohteena olevassa maassa. Jos luvan saamisen edellytykset eivät täyty käsittelyvaiheessa, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

Muut tärkeät toimet ja asiakirjat

Tarkista vakuutuksesi kattavuus

Muista varmistaa vakuutusyhtiöltäsi autosi vakuutusturvan kattavuus ennen matkalla lähtöä. Ajoneuvosi kaskovakuutuksen on aina oltava voimassa kaikissa matkareittisi maissa.

Ota mukaan ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa

Ulkomaille tai Ahvenanmaalle tarvitset mukaasi myös ajoneuvon rekisteriotteen teknisen osan. Sen voit tilata suoraan Traficomin sähköisestä palvelusta https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ajoneuvon-rekisterointitodistus tai lähimmältä katsastusasemalta. Paperinen tekninen osa pitää olla mukana ajoneuvossa ulkomaanmatkan ajan myös Pohjoismaissa.

Ota mukaan Vihreä kortti

Vihreä kortti eli todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta kannattaa myös ottaa mukaan, kun matkustaa Pohjoismaiden ulkopuolelle. Saat vihreän kortin vakuutusyhtiöstäsi.

Voit tarkistaa vihreän kortin pakollisuuden eri maissa Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta https://www.lvk.fi/fi/autolla-ulkomaille/vihrea-kortti.

Tarkista ajoneuvosi kunto ja ohjeet vahinkotilanteisiin

Muista myös tarkistaa ajoneuvosi kunto ennen matkalle lähtöä. Selvitä myös etukäteen vakuutusyhtiöstäsi, kuinka mahdollisessa vahinkotilanteessa tulee ulkomailla toimia.